Arbejdskalendere.


I visse brancher arbejder medarbejderne ikke i samme tidsrum hver eneste uge. Det kunne f.eks. være i landbruget. Derfor er det nødvendigt at få oprettet disse arbejdsskift, så SmartTID præcis kender de forventede møde- og gå tider for hver eneste arbejdsdag.

Til det bruges faciliteten ”Opret arbejdsskift” på medarbejder stamdata. Men allerførst skal de rullende skift oprettes som arbejdskalendere. (Opsætning/arbejdskalender) Vi opretter de nye kalendere ved at kopiere fra en eksisterende, som ”ligner” den nye kalender


(marker kalender, vælg arbejdskalender i bunden og tryk ”kopier kalender”) Herefter navngives den nye kalender (som hedder ”NEW” fra starten), hvorefter de nye kalendere til rettes med arbejdstid m.v.I eksemplet er oprettet 3 nye kalendere, som skal benyttes til at beskrive 3 forskellige skifter, som ”ruller” med en uge ad gangen.

I SKIFT1 arbejder medarbejderne 7-15 mandag til fredag.I SKIFT2 har de tidligere fri om fredagen.
I SKIFT3 arbejder de også i weekenden.


Rediger medarbejder – opret arbejdsskift.

Vælg punktet ”SmartTID – medarbejder”Marker medarbejder. Tryk ”rediger medarbejder”Indtast en startdato gældende for kalenderen. (Datoen er ikke afgørende, blot den ligger før dags dato)
Vælg den første kalender, som medarbejderen skal benytte (Her skift1).

Tryk på knappen ”Opret Arbejdsskift”.

Under arbejdsskift indtastes nu den dato, hvor skift nr 1 starter, og det indtastes, hvor mange uger, skiftene ”ruller” over. (3 i dette tilfælde).

Under uger oprettes nu 1 linje for hvert skifte (1,2 og 3) og udfor hvert skifte vælges den kalender, der skal arbejdes efter i de respektive skifter.Forklaringen her er, at for medarbejder nr 6 gælder, at den 2. marts aktiveres kalenderen med navnet SKIFT1.
Når vi når frem til næste mandag den 9. marts aktiveres kalender SKIFT2 og den 16. marts starter medarbejderen med at arbejde efter kalender SKIFT3.
Herefter ”ruller” vi tilbage til SKIFT1 og således kører det uge efter uge.


Bytning af arbejdsuger.

Hvis det aftales, at en medarbejder bytter rundt på skiftene, så kan det anbefales at opsætte det på følgende måde:
I eksemplet her vil Peter Hansen gerne bytte rundt på de 2 skifter, som starter 9. marts og 16. marts.
Det sætter vi op på følgende måde:Der oprettes 3 nye linjer i medarbejderens arbejdskalender:

Linje 3: Den 9. marts og en uge frem arbejder medarbejderen efter arbejdskalender SKIFT3 (normalt skulle han arbejde efter SKIFT2).
Linje 2: Den 16. marts og en uge frem arbejder medarbejderen efter arbejdskalender SKIFT2 (normalt skulle han arbejder efter SKIFT3).
Linje 1: Fra den 23. marts går han tilbage til sit normale skifte (arbejdsskift 6), som jo er SKIFT1 efterfulgt af SKIFT2 efterfulgt af SKIFT3.
 
Rev 01, Jesper Tiedemann, 2017